DAGENS RECEPTE:_ raGGMUNK
Knaperstekta raggmunkar med lingonsylt och ett glas mjölk - en riktig höjdare!
<4 portoner
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör
Till servering:
400 g rimmat sidfläsk
lingonsylt
<4 portoner
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör
Till servering:
400 g rimmat sidfläsk
lingonsylt
Gör så här
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.Kommentarer
Postat av: Erica
Haha okej :P
Postat av: zeinababbas
Hejhej:) Jora toppen hur äre själv`?:)
Postat av: linah
mumsigt :)
Postat av: Anna Sidenbäck.
Hej nu har jag kollat in din blogg.. lite rorigt men annars fint hehe <3
Postat av: jenni
HAhaha det är fint med mig självdå? :)
haha rolig blogg :P
Trackback